FLYING FINN 

Suomi on maailman menestynein autourheilumaa. Me haluamme, että se on sitä myös tulevaisuudessa.

Arvokisamenestyksellä mitattuna Suomi on maailman menestynein autourheilukansa aina 1960-luvun alkuperäisistä ”Flying Finn” -kuljettajatähdistä lähtien. Siksi olikin luontevaa, että suomalaisen autourheilun nuorisopolun nimeksi valittiin Flying Finn.

Flying Finn on polku. Mahdollisuus harrastaa lajia, kehittyä siinä, kilpailla, kasvaa ja halutessaan nousta maailman huipulle. AKK:n valmennusohjelman kautta kymmeniä lahjakkuuksia on kiivennyt kansainväliseen menestykseen. Me haluamme jatkossakin olla mahdollistamassa uusien kuskien kehitystä sekä nousua maailman kärkeen.

Suomi on autourheilukansaa. Me haluamme edelleen olla tarjoamassa vauhdin hurmasta innostuneille lapsille mahdollisuuden harrastaa ja rakastua lajiin.

 

 

 • 07.05.2018

  Suomalaisen autourheilun nuorisopolku on nyt Flying Finn

 • 17.04.2018

  Urheiluministeri on ylpeä suomalaisesta autourheiluosaamisesta - "merkittävä osa meidän maabrändiä"

 • 03.04.2017

  FIA President Jean Todt to visit Flying Finn 100 Race

 • 02.04.2017

  Business Kart reveals the best drivers among business guests

 • 20.03.2017

  Flying Finn 100 Race website is now open

 • Suomalaisen autourheilun nuorisopolku on nyt Flying Finn

  07.05.2018

  AKK on lanseerannut historiallisen Flying Finn -kehityspolun, joka kerää jatkossa kaiken autourheiluun liittyvän nuorisotoiminnan saman siivekkään symbolin taakse. Flying Finn on paitsi lajiliiton kunnianosoitus suomalaisen autourheilun menestyksekkäille perinteille, kuin myös nuorten harrastustoiminnan kehittämistä ja elävöittämistä sekä tulevaisuuden tähtien systemaattista tukemista kohti maailmanhuippua.
   
  Suomi on maailman menestynein autourheilumaa, ja ”lentävät suomalaiskuljettajat” ovat tuoneet maallemme mittavaa kansainvälistä menestystä sekä maalanneet Pohjolan sisukkaasta kansasta ainutlaatuista brändikuvaa jo vuosikymmeniä. Menestyksen takana tulee olemaan jatkossa entistäkin vahvemmin autourheiluliiton rakentama nuorisopolku, joka ammentaa voimaa erityisesti jäsenseuroissa tehdystä ruohonjuuritason tärkeästä työstä.
   
  Yksi AKK:n nuoriso- ja valmennusjärjestelmän timanteista on Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas, joka arvostaa saamaansa tukea korkealle.
   
  - Innostuin itsekin jo lapsena autourheilusta, ja nimenomaan paikallinen seura oli siinä tärkeässä osassa. AKK Driver Academyn kautta pääsin kehittymään vieläkin pidemmälle ja nyt siitä kannetaan hedelmää. Lajiliiton ja seurojen tekemä työ on erittäin arvokasta ja koen itseni etuoikeutetuksi siihen, että sain oman aikani autourheilupolulta tukea harjoitteluuni. On todella hienoa, että lajiliitto panostaa nuorisotyöhön, jonka itsekin koen todella tärkeäksi. Kannan ylpeänä Flying Finn -titteliä, Bottas hehkuttaa.
   
  Flying Finn -kuljettajapolku rakentuu konkreettisesti kolmelle eri ulottuvuudelle: ruohonjuuritason harrastamiselle, kilpailutoiminnalle sekä valmennustyölle että huippu-urheilulle.
   
  - Nuorisopolun vankalla pohjalla on tärkeä merkitys autourheiluharrastuksen aloittamisen kynnyksen madaltamisessa. Haluamme tukea seuroja voimakkaasti toiminnassaan ja tarjota kaikille mahdollisuuksia kokeilla lajia maksutta ja lähtökohdista riippumatta - löytää ajamisen ilon. Seuratoiminnan ohella AKK tarjoaa kuljettajan aluille leirejä, iltapäivätoimintaa ja lajikiertueita, kuten kesällä seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomea vieraileva Flying Finn Tour. Nuorisopolun ruohonjuuritaso muistuttaa ylipäänsä harrastamisen merkityksestä - kaikista ei pidäkään tulla huippukuskeja vaan ajamisen ilo on tärkeintä, muistuttaa AKK:n nuoriso- ja yhteiskuntavastuuohjelmista vastaavaa Raakel Koittola.
   
  AKK:n valmennuspäällikkö ja juniorimaajoukkuetta luotsaava Tuomo Nikkola näkee suomalaisen autourheilun tulevaisuuden erittäin lupaavana.
   
  - Autourheilun lajiliitto on rakentanut nuorten kuskien valmennustoimintaa jo 1980-luvun lopulta, myös kansainvälisenä uranuurtajana. Haluamme tarjota tulevina vuosina entistä kattavampaa huippuvalmennusta paitsi AKK Driver Academyn ja RX Academyn kaltaisten akatemioiden kautta, myös konkreettisia mahdollisuuksia murtautua kohti maailman huippua. Yhtenä esimerkkinä tästä on Ralli SM -sarjan kautta jo viidettä vuotta toteutettava Tulevaisuuden Tähti -kilpailu, jonka voittajalle tarjotaan täysi osallistumispaketti Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin.

 • Urheiluministeri on ylpeä suomalaisesta autourheiluosaamisesta - "merkittävä osa meidän maabrändiä"

  17.04.2018

  Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on nähnyt ja kokenut aitiopaikalta suomalaisen huippu-urheilun osaamista mainioine tuloksineen. Ministeri myös myöntää, ettei moottoriurheilun arvostus Suomessa ole ehkä niin korkealla kuin sen pitäisi.

  Viime kaudella suomalaiset kuljettajat keräsivät Formula 1:n ja rallin MM-sarjoissa enemmän pisteitä kuin yksikään muu kansallisuus. Pienestä viisimiljoonaisesta kansasta on vuosi vuoden jälkeen noussut uusia kuljettajia täyttämään edellisen menestyksen jälkeen vapaaksi jätetyt saappaat. Tälläkin kaudella kuninkuusluokkien MM-sarjojen huipulla kiertää viisi kuljettajaa, jotka kaikki ovat saaneet kannuksensa laadukkaan osaamisen ja valmennuksen parissa.

  – On suorastaan hämmästyttävää, että näin pienestä kansakunnasta sellaisia maailman huippuja on tullut sekä rallin että formuloiden puolelle jatkuvalla syötöllä ja aivan sinne huipputalleihin. Se kertoo siitä, että meillä Suomessa on todella vahva moottoriurheilukulttuuri ja täältä löytyy sekä omistautumista että osaamista pärjätä äärimmäisen kilpailullisissa lajeissa, hehkuttaa urheiluministeri Sampo Terho.

  Terho näkee autourheilun roolin laajana kansainvälisenä ilmiönä, jossa oma tärkeä paikkansa kansallisesta näkökulmasta on myös Suomi-kuvan edistämisellä.

  – Moottoriurheilu kun sinänsä ei ole olympialaji, se saattaa joskus jäädä joissain yhteyksissä vähäpätöisemmäksi kuin onkaan. Mutta kun tarkastellaan mitä ihmiset seuraavat, niin onhan moottoriurheilu F1:n, rallin ja MotoGP:n puolesta aivan kärjessä maailmalla seurattavien lajien parissa. On merkittävä asia, että Suomi oli rallin ja Formula 1:n MM-sarjojen eniten pisteitä kerännyt maa vuonna 2017. Se on merkittävä osa paitsi meidän urheiluelämää niin myös meidän maabrändiä, että menestystä tulee.

  Mielikuvien ja suomalaisen autourheilun laadun välittämisessä maailmalle ministeri näkee tärkeänä Suomen MM-rallin.

  – Neste Ralli on vakiintunut osa suomalaista autourheilukulttuuria. Sillä on pitkät ja hienot perinteet. Neste Rallia tulee seuraamaan vieraita ympäri maan ja maailman. On merkittävää, että säilymme merkittävänä moottoriurheilumaana ja, että mielikuva siitä leviää ympäri maailman, Terho kehuu.

  Suomalainen autourheilu askeleen eteenpäin uuden radan myötä?

  Huolimatta aiemmasta menestyksestä, urheiluministerikin näkee, että tulevaisuuteen on panostettava. Hän nostaa esiin KymiRing-hankkeen, jonka tavoitteena on rakentaa Suomeen nykyisten kansainvälisten standardien moottorirata. Terhon suhtautuminen radan investointeihin on myönteinen.

  – Radanrakennuskysymys etenee tällä hetkellä aika hyvin. Se on selvä, että rata vaatii investointeja, mutta on tärkeää, että Suomessa päästään eteenpäin pitkästä aikaa, kun ollaan saamassa näillä näkymin uusi rata. Tärkeää, että tähän tehdään investointeja, vaikka ne ovatkin suuria.

  Hektisessä politiikan arjessa irtiotto yhteiskunnallisista asioista on onnistunut ainakin ralliauton penkillä.

  – Ralliauton kyydissä oleminen oli uskomaton kokemus. Ainut hetki ministeriksi tulon jälkeen, kun en huolehtinut SOTE-uudistuksesta ollenkaan.

 • FIA President Jean Todt to visit Flying Finn 100 Race

  03.04.2017

  The Flying Finn 100 Race has a great honour to host the President of the FIA, Jean Todt, in PowerPark. Besides his presidency in FIA, Todt is known for being a former rally co-driver, Director of Peugeot Talbot Sport and Manager of Scuderia Ferrari.

  Todt was elected as the President of the FIA on 23 October 2009, and was re-elected on 6 December 2013.

 • Business Kart reveals the best drivers among business guests

  02.04.2017

  The third weekend of July 2017 will host not only the Flying Finn 100 Race in PowerPark but also the Business Kart event. Business Kart is specially meant for business guest and it will be a fun way to get in touch with karting in superb surroundings.

  For more information, please be in contact with:
  Sami Heiskanen
  Promoter, AKK Sports Ltd
  +358 40 728 7851
  sami.heiskanen@autourheilu.fi

 • Flying Finn 100 Race website is now open

  20.03.2017

  Welcome to the official website of Flying Finn 100 Race which is the European Karting Championship event held in Alahärmä, Finland. The race takes place on a beautiful Powerpark Circuit. More info to come, stay tuned!


Facebook

Instagram

ARVOT

ILO

Autourheilun harrastamisen tärkein lähtökohta on rakkaus lajiin

Haluamme, että niin harrastamisessa kuin kilpailussakin, tärkeintä on lapsen ja nuoren oma tekemisen ilo

Tehdään asioita niin, että arkityö tuottaa iloa myös liitossa, seuroissa, kilpailuissa ja kumppaneiden kanssa

 

ROHKEUS

Me rohkaisemme nuoria uskomaan unelmiin


On tärkeää yrittää, erehtyä ja kehittyä

Haluamme katsoa rohkeasti tulevaisuuteen ja löytää uusia muotoja perinteisten lajien ympärille

 

JUURET

Olemme ylpeitä siitä mistä tulemme ja minkälainen oma polkumme on ollut


Muistamme aiempien tekijöiden ja sukupolvien ponnistukset ja rakennamme vahvojen perinteiden pohjalle

Minne tahansa kuljemmekin, olemme ylpeitä suomalaisuudesta

 

ARVOSTUS

Arvostamme oman työn tekemistä ja sen tuloksia


Näemme myös muiden antaman panoksen ja sen merkityksen, oli kyseessä sitten kumppani tai kanssakilpailija

Arvostamme jokaista ihmistä - autourheilu on tasa-arvoinen laji ja se kuuluu kaikille 

 

VASTUULLISUUS

Me haluamme pitää huolta siitä, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa


Kannamme myös vastuuta siitä, että pystymme liikuttamaan lapsia sekä perheitä autourheilun parissa

Meille turvallisuus radalla sekä liikenteessä on ensiarvoisen tärkeää

Ympäristösertifikaatti sekä vihreä ajattelu kulkevat myös nuorisotoiminnan läpi
FLYING FINN -POLKU

AKK:n Flying Finn -polku on matka ruohonjuuritasolta maailman huipulle. Se on harrastamisen iloa, tukea seurojen merkittävään työhön, iltapäivätoimintaa, uusien kykyjen löytämistä, valmennuksen kehittämistä. Se on myös yksittäisiä kehitysohjelmia kuten AKK Driver Academy eli juniorimaajoukkue ja Tulevaisuuden Tähti -kilpailu – Flying Finn on rakkautta lajiin. 

 

RUOHONJUURITASO

Haluamme, että mahdollisimman moni löytää karting-harrastuksen Suomessa. Karting on kautta historian ollut autourheilun nuorisotoiminnan kivijalka, sekä maailmalla mainetta niittäneiden tähtikuljettajien uran alku. Kehitämme seurojen mahdollisuuksia nuorisotyöhön muun muassa jatkamalla Suomen 100-vuotisjuhlavuonna alkanutta Flying Finn 100 -hyväntekeväisyyshanketta. Flying Finn 100 -autojen myötä seurat voivat madaltaa lajin aloituskynnystä paikallisesti ja yhä useamman lapsen autourheilukipinä voi syttyä.

Autot pääsevät myös vuonna 2018 ympäri Suomen Flying Finn Tourille! Kokeilukiertueen erityisenä jalokivenä on The Girls on Track eli EU:n ja FIA:n yhteinen, kahdeksan EU-maan hanke, jolla edistetään tyttöjen mahdollisuuksia nousta huipulle autourheilussa - onhan kyseessä tasa-arvoinen laji! Seuraa The Girls on Track -hanketta täältä.

Jatkamme myös edelleen seuratoiminnan ja -valmennuksen/-ohjauksen jalostamista rakentamalla toimivia malleja seurojen jokapäiväisen tekemisen tueksi. Näitä ovat muun muassa seurojen omien Flying Finn -tapahtumien oppaat sekä Formulailtapäivätoiminnan ja Flying Finn -leirin pilotointi vuonna 2018.  Flying Finn 100 on nuorisourheilun kehittämis- ja tukihanke, jossa yhdessä yhteistyökumppaneiden sekä autourheilutähtien kanssa keräämme junior kart –kilpa-autoja, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan.

KILPAILUT

Autourheilun lajiliitossa, AKK:ssa, on töissä taitavia lajipäälliköitä, jotka vastaavat lajiliiton 16 lajin kilpailutoiminnasta ja sen kehittämisestä. Lajipäälliköt ja valmentajat ovat yhdessä rakentaneet erilaisia kehityspolkuja lapsille sekä nuorille. Olemme huomioineet heidät, jotka harrastavat ja haluavat jatkossakin harrastaa autourheilua. Samoin olemme tehneet kilpailuiden kautta polkuja, joille kääntymällä päästään matkalle kohti maailman terävintä huippua.

Polkuja on mietitty lajien sisällä eri luokissa sekä lajien välillä niin, että ne tukevat parhaalla mahdollisella tavalla urakehitystä. Haluamme huomioida erilaiset lähtökohdat sekä erilaiset tavoitteet - mahdollistaa kaikille sopivan mallin kilpailla!

VALMENNUS JA HUIPPU-URHEILU

Pääseminen maailman ehdottomien huippujen joukkoon vaatii valmennusta ja tukea. Huippu-urheilun pohjatyön kirkkaimpana kruununjalokivenä on Suomen juniorimaajoukkue, eli AKK Driver Academy. AKK on rakentanut globaalina uranuurtajana nuorten kuskien valmennustoimintaa jo 1980-luvun lopulta. Autourheilun juiniorimaajoukkue on monipuolista huippuvalmennusta, jonka lisäksi kuskeille pyritään löytämään mahdollisuuksia ottaa niitä viimeisiä hyppyjä huipulle – antaa näyttöjä.

Tutustu juniorimaajoukkueen kuskeihin ja lue lisää alumneista täältä. Valmennuspäällikön johdolla Flying Finn -polkuun on rakennettu yhä useammalle mahdollisuus uudistuneeseen aluevalmennukseen, joka toimii juniorimaajoukkueen valmentajien johdolla.

AKK tarjoaa myös mahdollisuuden näyttää taitojaan maailman huipulla -  tällä hetkellä rallin kautta. Tulevaisuuden Tähti on kilpailu, jossa SM3-luokan kisaajat (alle 25-vuotiaat) taistelevat Ralli SM -sarjassa sekä kaksipäiväisessä finaalissa pääpalkinnosta. Testeisssä arvioidaan voittajan nuotitusta, henkistä ja psyykkistä vahvuutta sekä viestinnällisiä valmiuksia englanninkielisessä haastattelussa.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkinto on täysi osallistumispaketti MM-sarjan osakilpailuun, Neste Ralliin. Seuraa kisaajia täältä, ja voittajan matkaa täältä.

FLYING FINN TOUR

Oletko sinä seuraava Flying Finn?

Tour tuo kartingin lähelle perheitä ja nuoria harrastajia. Tapahtumat järjestetään perheitä viikonloppuisin keräävien tapahtumapaikkojen, kuten ostoskeskusten yhteydessä. Lapset pääsevät ajamaan kartingautoilla, tutustumaan lajiin ja testaamaan ajotaitojaan turvallisesti, ohjatuissa ja valvotuissa olosuhteissa. Viihdyttävää ohjelmaa löytyy varttuneemmillekin muun muassa Gran Tourismo -pelin parissa.

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin!

 

Flying Finn Tour 2018

12.5. Lempäälä, Ideapark
26.5. Tuuri, Veljekset Keskinen (The Girls On Track –naistentapahtuma) 
9.6. Joensuu, Joensuun Yliopisto
26.-27.7. Jyväskylä, Neste Ralli
11.8. Lahti, Lahti Historic Rally
17.-18.8 Helsinki, Tubecon
23.8. Hämeenlinna, Ritarihalli (The Girls On Track –naistentapahtuma)

 

 

Kumppanit

Ilman kumppaneita ei ole mahdollista lahjoittaa kartingautoja tai luovuttaa maksuttomia varustepaketteja autourheileville lapsille. Ilman kumppaneita emme saa mahdollistettua lajin kehitystä ja tulevaisuutta. Siksi yhteistyökumppanit ovat meille tärkeitä.

Jokaisella on myös mahdollisuus tulla mukaan I Support Flying Finns -yrityskumppaniksi. Se on helppo tapa tukea lasten autourheiluharrastusta, päästä itsekin nauttimaan Neste Rallista sekä verkostoitua autourheilun laajan, upean yhteistyöverkoston kanssa.

 

       
 


  

 

     
       

Ota yhteyttä

Valmennuksesta ja huippujen tekemisestä lisää tietoa saat:

 

Valmennuspäällikkö

Tuomo Nikkola

tuomo.nikkola@autuourheilu.fi

 

Lisää tietoa Flying Finn -polusta, kumppanuuksista ja mahdollisuuksista saat:

Raakel Koittola

raakel.koittola@autourheilu.fi

044 358 4522

 

Flying Finn -polun viestinnästä vastaa:

Sami Kolsi

sami.kolsi@autourheilu.fi

 

Flying Finn -polulle markkinointiviestintää toteuttaa:

Rita Pasanen

rita.pasanen@autourheilu.fi